• 12JAN

    Bier & Kaas Masterclass bij Den Hamse Bok in Dongen

    Afgelopen zaterdag was de bier & kaas masterclass bij Den Hamse Bok! Mocht je er niet bij zijn geweest, dan heb je echt wat gemist. Bekijk hier een aantal foto’s van de avond.
     
    Bier & Kaas Masterclass bij Den Hamse Bok in Dongen
     
    Vooral de kaasfondue sloeg enorm aan, vandaar dat we graag al onze vaste bezoekers willen voorzien van de combinaties en het recept.
    Alle kazen zijn bij Kaasland Dongen op het Looiersplein in Dongen ingekocht; een mooie plek om bijzondere kazen te kopen voor bij je speciaalbieren.
     
    De kaasfondue was als volgt bereid (dit is voor de proeverij van 30 personen – naar eigen inzicht aanpassen):
    – 3 flessen Brand Dubbelbok
    – 750 gram Vlaskaas
    – 750 gram Villa Nella
    – 2 eetlepels grove mosterd
    – 1 eetlepel sambal
    – 50 gram bloem
     
    Bier & Kaas Masterclass bij Den Hamse Bok in Dongen
     
    Bruin volkorenstokbrood in plakjes snijden. In fonduepan of pan met dikke bodem kaas en kruiden doen. Bier bij kaasmengsel schenken en bloem toevoegen. Al roerend op matig vuur verwarmen tot kaasmengsel kookt en ca. 2 minuten zachtjes laten doorkoken. Op smaak brengen met mosterd en sambal. Fonduepan op rechaud op tafel plaatsen en brood (mag ook met groente zoals broccoi of paprika) dippen in fondue.
    Eet smakelijk! Wij horen graag of je het thuis nog eens hebt uitgeprobeerd.
     
    Bier & Kaas Masterclass bij Den Hamse Bok in Dongen
     
    We zien jullie graag verschijnen bij een van de volgende proeverijen bij Den Hamse Bok!
     
    Bier & Kaas Masterclass bij Den Hamse Bok in Dongen