Proeverij Bierbecue: Food Pairing van barbecue met bier

Bierbecue: Food Pairing van barbecue met bier. Hoe werkt de Bierbecue eigenlijk? We plannen een dag en tijdstip naar keuze, en we hebben dit jaar gekozen voor een mooi menu van 6 gerechten met 6 bijpassende speciaalbieren. Hierin is gelet op de bijzondere smaakbeleving en bereiding van de Barbecue, de food-pairing met het speciaalbier en in sommige gevallen voegen we zelfs op de barbecue nog een extra biersmaak toe. De bierbecue wordt voorbereid door Paul Snels van ‘t Smaakhuys en op de dag zelf door ons samen met jullie op de barbecue bereid.

Bierbecue: Food Pairing van barbecue met bier

Menu voor het combineren van speciaalbier bij de barbecue

Hoe stel je nu zo’n menu samen? In dit geval ligt de focus op het eten. Eerst de basissmaken bepalen, en vervolgens daar de bieren bij selecteren. Dat kan twee doelen hebben: óf je kiest een bepaalde smaak, om deze verder uit te lichten / versterken. Je spreekt dan van een complementaire combinatie. Een smaak die je lekker vindt kun je natuurlijk het beste met zo’n combinatie aanvliegen. De andere optie is, om een bepaalde smaak te verzachten. Dat is een contrasterende combinatie, bijvoorbeeld het afzwakken van een zure smaak met die van een zoet ingrediënt. Dit in combinatie met een leuke bierproeverij, je leert dus ook echt je eigen smaak kennen. Uiteraard mag een kijkje in onze brouwerij niet ontbreken.

Boek zelf een bierbecue bij OPENER

Het is voor groepen mogelijk om de bierbecue zelf te boeken bij OPENER, op een dag en tijdstip naar keuze.
Ervaar zelf hoe leuk en lekker het is om bier te combineren met eten bij onze Bierbecue: Food Pairing van barbecue met bier. We zien je groep graag in ons proeflokaal. Dit groepsuitje is te boeken vanaf 10 personen.