Ik ben bierliefhebber en bierkenner, met verschillende opleidingen op zak waaronder die van Stichting Bieropleiding Nederland. Vanuit het bedrijf Opener bier verzorg ik bierproeverijen, geef ik ondersteuning aan bedrijven voor bierevents en brouw ik bieren in onze eigen microbrouwerij. Daarnaast heb ik een voorliefde voor sport, en dan met name wielrennen. In dit kader heb ik een speciale voorkeur voor bier & gezondheid: bier is namelijk helemaal niet zo ongezond! Mits met mate geconsumeerd uiteraard, en liefst gecombineerd met een sportieve activiteit.
 
Op een toegankelijke manier ga ik graag samen met jou aan de slag om op een leuke en gezonde manier jouw smaak te ontdekken en bierkennis te ontwikkelen. Bier is mijn passie, een fantastisch ambacht waar ik je maar al te graag over vertel. Natuurlijk onder het genot van een mooi glas bier.
 

Bierkenner Rob de Bruijn

Kennis


  • StiBON Niveau 1: Algemene Bierkennis
  • StiBON Niveau 2: Toegepaste Bierkennis
  • Kennis van brouwen, ingrediënten, brouwers en food pairing
  • Bier & gezondheid
  • Basiscursus kaas (Cheese Of Course)

Ervaring


  • Verzorgen van bierproeverijen (3 jaar)
  • Organisatie bierevents (2 jaar)
  • Advies assortiment en bierkaart (2 jaar)
  • Advies food pairing en bierkaart (2 jaar)
  • Brouwen (2 jaar)
?>