Bierproeverij op je bedrijf – buiten de werkkostenregeling om!

Fiscaal aantrekkelijk bierproeven op je bedrijfslocatie

 

Voor bedrijven hebben wij allerlei leuke bierproeverijen bedacht. De mogelijkheden zijn oneindig; er is altijd een leuke invulling te bedenken waarbij de proeverij wordt toegespitst op de speciale gelegenheid of evenement van het bedrijf.
Er is zelfs een mogelijkheid om slim gebruik te maken van de nieuwe WKR belastingmaatregel van de overheid: als de bierproeverij op de locatie van het bedrijf wordt uitgevoerd, dan valt deze zelfs buiten de werkkostenregeling!

Wat is de werkkostenregeling?

Werkkostenregeling of wel de WKR betekent dat alle vergoedingen (geld) en vrijstellingen (loon in natura) aan werknemers op Ă©Ă©n grote hoop komen, zoals het kerstpakket, de fiets van de zaak, een kraamcadeau, een laptop, bedrijfsfitness en ook het personeelsuitje. Zijn deze kosten in totaal meer dan 1,2% van de totale brutoloonsom (de ‘vrije ruimte’), dan moet u over het meerdere 80% eindheffing / belasting betalen. Zo kan een bedrijfsuitje die de 1,2%-marge overschrijdt dus achteraf een behoorlijk duur grapje worden!

Gelukkig zijn er zogenaamde ‘gerichte vrijstellingen’ die buiten de regeling vallen. Bepaalde verstrekkingen mag u op ‘nihil’ waarderen.
Wij kunnen hier slim gebruik van maken, met een bierproeverij op je bedrijf – buiten de werkkostenregeling om!

Bierproeverij op je bedrijf – buiten de werkkostenregeling om

Om de 80% heffing geheel of gedeeltelijk te voorkomen bij personeelsfeestjes is er slechte Ă©Ă©n duidelijke voorwaarde: vier het feest op de bedrijfslocatie, waarvoor je als werkgever arbeidsverantwoordelijk bent.

De waarde van het feest is dan nihil, volgens de fiscus. Een kantine, vergaderzaal, schuur of andere ruimte behorend tot het bedrijf kan bovendien prima worden omgetoverd tot proeflokaal. Wij kunnen alle benodigde materialen verzorgen zoals proefglazen, bijbehorende hapjes en serviesgoed. U wordt door ons totaal verzorgd.

De doorlooptijd en kosten van een proeverij zijn vooral afhankelijk van het aantal te proeven bieren en kunnen wij uit ervaring goed inpassen binnen uw evenement. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden en een vrijblijvende offerte.