Bierproeverij

Laat u verrassen tijdens een bierproeverij onder leiding van echte bierspecialisten. De Biermannen richten de proeverij geheel in naar uw wensen en thema, waarbij we biertypen, landen, smaken, ingrediënten en brouwprocessen verder kunnen uitdiepen in een leuke proefsessie. De doorlooptijd en kosten van een proeverij zijn vooral afhankelijk van het aantal te proeven bieren en kunnen wij uit ervaring goed inpassen binnen uw evenement.
 
Een proeverij kan bijvoorbeeld als volgt worden opgebouwd:

Bierproeverij
 

Inhoud bierproeverij

Tijdens de proeverij komen alle facetten van het bier aanbod. Graag overleggen we met u of we met meer of minder ervaren bierdrinkers te maken zullen krijgen, en welke onderwerpen en type bieren we daarop afstemmen. De proeverij kunnen we namelijk op verschillende thema’s toespitsen. We kunnen daarbij de focus leggen op het brouwproces, de gebruikte ingrediënten van bier, bierlanden – hun cultuur en historie, of bijvoorbeeld biertypes en seizoensbieren. De proeverijen zijn bedoeld voor groepen van 10 tot en met 32 mensen. Grotere groepen in overleg; dan kunnen we eventueel meerdere sessies inplannen.
 
De bieren worden geserveerd in speciale kleine proefglaasjes van zo’n 15cl. Deze kunnen we zelf meenemen, of u kunt ze zelf ter beschikking stellen.
Ook verstrekken we graag water en crackers om de smaak in de mond te neutraliseren. Deze horen standaard bij de proeverij. En indien gewenst kunt u kleine eenvoudige hapjes bijbestellen, die aan de ene kant de smaak van de geproefde bieren kunnen neutraliseren – of juist versterken. Op deze manier kunnen de verschillende bieren optimaal worden geproefd.
 
Ook is er de mogelijkheid om de proeverij een bepaald thema mee te geven, zoals Trappistenbieren, Bokbieren, enzovoorts. Ook hebben wij een hele leuke en interactieve bierquiz die de interactie en competitie op gang helpt.
Tijdens de proeverij zullen we het geheel ondersteunen door leuk beeldmateriaal, en zoveel mogelijk laten ruiken en proeven aan ingrediënten van bier, zoals mout, hop, kruiden en vergistend bier. Daarnaast kunnen de bieren worden begeleid door hapjes die de smaak neutraliseren of juist bekrachtigen, wat een extra smaakbeleving teweeg brengt.
 
Hierdoor zullen wij zowel de beginnende bierdrinker als de gevorderde bierfanaat een extra dimensie geven aan het mooie product bier.
Het is uiteraard mogelijk om de bierproeverij op de locatie van uw keuze te doen, dan komen de Biermannen naar u toe! Ook kunt u tot 20 personen terecht in ons proeflokaaltje in Dongen.
Wij geven bierproeverijen door heel Nederland, maar u kunt ons met name in huren in Dongen, Tilburg, Breda, Kaatsheuvel, Waalwijk, Oosterhout, Roosendaal of elders in de regio Noord-Brabant.

Overzicht proeverijen

Kosten bierproeverij

Bent u enthousiast geworden over ons aanbod? Een overzicht van de meest aangevraagde proeverijen en de bijbehorende kosten zijn uiteengezet op deze pagina.
U kunt zelf eenvoudig de kosten van uw bierproeverij berekenen op deze pagina.

Bereken uw prijs

Voor vragen, boekingen en dergelijke gebruikt u liefst het contactformulier.
 
Boek een bierproeverij van Opener bier