Opener bier brouwerij

De Opener bier brouwerij brouwt sinds 2012 op kleine schaal allerlei speciale bieren op ambachtelijke wijze. Sinds 2012 zijn wij al bezig om de nodige vergunningen te verkrijgen om deze bieren ook op grotere schaal te mogen brouwen. De microbrouwerij – of zeg maar gerust nanobrouwerij – bevindt zich in een van de gebouwen van de vroegere boerderij, die momenteel wordt omgebouwd tot een recreatief bedrijf. Naast een brouwerij is er namelijk ook recreatie voorzien en verzorgen we bierproeverijen bij ons, maar ook op de locatie van uw keuze. Middels onze proeverijen willen wij graag eerlijke informatie verschaffen over het mooie product bier en de consument begeleiden op zijn pad door het steeds complexer wordende bierlandschap: opener over bier.
 
Opener bier brouwerij
 
De ketels vormen het hart van elke bierbrouwerij. De brouwinstallatie is eenvoudig en kleinschalig van opzet, maar bijzonder geschikt om onze speciaalbieren mee te brouwen. Op het moment dat wij het groene licht krijgen voor een bierbrouwerij op onze locatie in Dongen, dan zullen we investeren in een grotere installatie. Dit staat gepland voor medio 2017. Het gaat ons echter niet om de grote hoeveelheden, maar om het ontwikkelen van een lijn bieren, die we tijdens onze bierproeverijen kunnen uitschenken. Daarnaast gaat het ons om het kunnen aanbieden van een beleving rondom het brouwproces met een lokaal karakter. En dit laatste is wat we al sinds 2012 doen met onze eigen gebrouwen bieren uit Dongen. Wij kiezen dus bewust niet voor huurbrouwen. Al onze bieren komen uit onze eigen ketels.
 
Opener bier brouwerij
 
Onze bierbrouwers brouwen met toewijding en passie onze smaakvolle, authentieke maar ook vernieuwende experimentele bieren. De bieren kenmerken zich door de mooie hoparoma’s en een uitgebalanceerd evenwicht tussen bitter en zoet. De grondstoffen voor onze speciaalbieren worden met zorg geselecteerd en waar mogelijk zelf verbouwd. Alleen de allerbeste kwaliteit is goed genoeg. Er wordt gebruik gemaakt van het allerbeste gezuiverde water uit eigen bron. Ook verbouwen wij op kleine schaal onze eigen hop, om een nog specifieker en lokaal karakter aan het bier te geven. Een overzicht van onze bieren vindt u hier.
 
Opener bier brouwerij
 
Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden om onze brouwerij te bezoeken, een bierproeverij bij te wonen of een brouwworkshop te komen volgen. U bent van harte welkom!
 
Opener bier brouwerij