Laden Evenementen

Brouw je eigen bier tijdens een brouw experience bij Opener bier op 23 oktober 2021

Je eigen bier, door jou zelf gebrouwen? Dan kan nu ook bij ons. We brouwen nu zelf op onze automatische 500 liter ketel, maar hebben onze 50 liter ketel uiteraard niet weggedaan. Je kunt nu op onze kleinere ketel (Braumeister 50 liter) in onze proefbrouwerij ook terecht voor een echte brouw experience bij Opener bier!

Wat ga je doen?

Onder begeleiding van onze Brouwmeester ga je je eigen bier maken. Tijdens deze ruim 4 uur durende workshop word je ingewijd in de wereld van het brouwen. Je kunt daarbij zelf ervaren hoe het is om een recept samen te stellen, de ingrediënten te selecteren met hun impact op het uiteindelijke bier, en hoe deze gebruikt worden in het brouwproces. Welke handelingen kun jij als aanstaand brouwmeester doen om de smaak en profiel van het bier te beïnvloeden?
Normaliter duurt een brouwdag zo’n 7 uur, maar wij zullen alle voorbereidingen en nabehandelingen zoals het vervelende schoonmaakwerk voor jullie uitvoeren. Hierdoor kunnen we de effectieve tijd optimaal benutten en komt er ook daadwerkelijk drinkbaar bier uit deze sessie!

Brouw experience bij Opener bier op 23 oktober 2021

Brouwen, is dat niet veel wachten?

Dat klopt! Brouwen is vooral wachten en schoonmaken. Dat doen wij graag voor jullie. Natuurlijk vertellen we alle handelingen en krijg je van a tot z een overzicht hoe een brouwsessie verloopt. En welke apparatuur je daarbij nodig hebt. Hierbij zul je zelf alle stappen van het brouwproces daadwerkelijk in de brouwketel uitvoeren, maar de wachttijden en schoonmaak- en filterhandelingen overslaan. Hierdoor kunnen we de totale tijd aanzienlijk inkorten. Er komt echt bier uit deze brouwdag en je kunt na 8 weken het bier komen ophalen dat we gezamenlijk hebben gebrouwen. Hierop kun je jouw eigen etiket plakken met jouw zelf ontworpen brouwerij logo.

Maar we gaan die wachttijd natuurlijk nóg leuker maken. Terwijl de brouwketel lekker pruttelt, krijg je een proeverij met allerlei bieren voorgeschoteld. Hierbij zullen wij bieren laten proeven, waarbij je de ingrediënten en stappen uit het brouwproces duidelijk kunt leren herkennen. Zo wordt het een heel interactief geheel.

Tijdens de workshop bepalen we op basis van het basisrecept van een eenvoudig blond bier, het bier dat we gaan maken. Het is erg leuk om samen tijdens het brouwen dat recept op jullie wensen aan te passen. We houden het recept in basis graag simpel, omdat je dan ook daadwerkelijk leert brouwen en begrijpen wat de impact is van ingrediëntkeuze op het bier en het brouwproces.

Wat krijg je tijdens een brouw experience bij Opener bier?

Ben jij een echte bierliefhebber, en wil je nu eindelijk eens je eigen bier maken, schrijf je dan nu in voor de Brouw Experience bij Opener bier. Wees er snel bij, want vol=vol! De experience gaat door bij minimaal 8 personen. De brouwsessie start om 19.00u en je bent rond 23.30u klaar met de handelingen.

De kosten voor deze Brouw Experience bij Opener bier bedragen € 59,95 per persoon, en daarvoor krijg je:
– een brouwsessie van zo’n 4 uur
– gebruik van alle ingrediënten, nieuwe flesjes, etc.
– wij dragen netjes de accijns af voor dit bier
– extra uitleg en bierproeverij van onze brouwende biersommelier. Je leert ècht proeven en ingrediënten herkennen!
– alle handvatten om zelf thuis verder aan de slag te gaan met bier brouwen
– rondleiding in de grotere brouwerij
– na 8 weken kun je 8 flessen per persoon van het zelf gebrouwen bier komen ophalen

Schrijf je hieronder in voor de Brouw Experience op 23 oktober 2021, we ontvangen je graag!

Meld je hier aan voor het Facebook event

Inschrijven en afrekenen voor de Brouw experience bij Opener bier op 23 oktober 2021:

59,95Lees meer

Deze workshop is, naast de vermelde data op open inschrijving, van ook exclusief te boeken voor groepen vanaf 8 personen. Klik hier voor meer informatie….

Titel

Contact Informatie

Veepad 33, 5105 AG, Dongen

Telefoon: 0162 - 223200

Web: Opener

Onze bieren en kadopakketten

Ga naar de bovenkant