🍺Teuns Bierrecept: Gefrituurde uienringen in Opener bierbeslag!

Al jaren zijn wij bezig met het combineren van bier met eten: de zogenaamde Food Pairing. Heerlijk wat de combinatie van de uiteenlopende smaken uit het bier kunnen doen met die van de gerechten. Maar koken met eten kan ook enorm veel bieden. Bier maakt de smaak van een gerecht namelijk intenser en geeft net dat zoetje of bittertje dat het nodig heeft. Ook houdt het vlees malser, en geeft het net dat extra smaakaccent dat het nodig heeft. In Teuns Bierrecepten ga ik je meenemen in leuke gerechtjes, waarbij bier als ingrediënt wordt gebruikt. Dit keer frituren we uienringen, en natuurlijk pakken we een leuk Opener bier erbij, dit keer een bierbeslag van de Doncker. Door de gefrituurde uienringen in Opener bierbeslag te leggen krijg je een heerlijke twist, probeer het maar eens uit!

Gefrituurde uienringen in Opener bierbeslag

Ingrediënten

  • 3 uien (witte of gele uien)
  • 1 flesje Opener Doncker
  • 1 ei
  • 150 gram bloem
  • peper
  • Sesam zaadjeszout
  • Optioneel toe te voegen: (gerookte) paprika poeder en/of knoflookpoeder

De stappen voor het maken van de Gefrituurde uienringen in Opener bierbeslag

1. Zet een pan met olie op het vuur en verwarm tot 180 graden of zet de frituurpan aan op 180 graden.
2. Verwijder de schil van de uien en snijd deze in grote ringen met een dikte van ongeveer een halve centimeter.
3. Klop het ei los in een kom. Meng hier de Opener Doncker (of een ander dubbel bier) bij.
4. Meng het peper en zout, en eventuele andere kruiden erdoor.
5. Klop beetje bij beetje de bloem door het beslag. Roer alles goed met elkaar zodat er een mooi glad beslag ontstaat.
6. Haal de uiringen 1 voor 1 door het beslag, laat ze kort uitlekken en leg ze daarna ook 1 voor 1 in de hete olie of in de frituurpan (laat het mandje gezakt staan als je de uiringen in de frituurpan doet).
7. Bak ze goudbruin in 3 minuten en laat ze dan uitlekken op keukenpapier. Tip; Gebruik een schuimspaan als frituurt in een pan met olie.

Serveertip: Dit gerecht is ook heerlijk met knoflooksaus of een dipsaus gemaakt van 2 eetlepels mayonaise en 1 eetlepel sweet chilisaus.

Hopelijk heb je genoten van dit gerecht. Laat je ons op Instagram of Facebook weten wat je ervan vond?

Volgende keer haal ik weer een bijzonder gerecht uit mijn bierkoker!