Gezondheidsvoordelen van bier

Natuurlijk weten we allemaal dat teveel bier proeven, en dan vooral de alcohol daarin, slecht is voor de gezondheid. Echter, volgens het Kennisinstituut bier pas een matige alcoholconsumptie bij een gezonde leefstijl. Dit gaat dan om 1 glas voor vrouwen, en 2 glazen voor mannen. Daar komen we goed mee weg dus! We zochten al eens uit wat de relatie is van bier en sport.
Laten we ons eens richten op de gezondheidsvoordelen van bier: zijn er naast alle negatieve zaken ook wat voordelen aan onze favoriete drank? Wij zochten het voor je uit.

Bier is goed voor je botten

Er zit silicium in bier, en dat is een stof die bijdraagt aan de groei en ontwikkeling van botten en bindweefsel. Met je botten zit het dus wel snor!

Bier is goed voor je hersenen

Nou ja, niet per se de hersenen zelf, maar meer je mentale gesteldheid en ook voorkomt het de cognitieve aftakeling, die je bijvoorbeeld bij Parkinson ervaart. Dit gaat dan natuurlijk wederom om matige alcoholconsumptie. Niet ineens gaan tanken, want dan werkt het juist weer averechts!

Gezondheidsvoordelen van bier

Bier verkleint het risico op diabetes type 2

We vonden meerdere onderzoeken die bewijzen dat bier het risico op diabetes type 2 vermindert, zelfs tot 30 procent! Bij diabetes type 2 reageert het lichaam niet meer goed op insuline. Dat is het hormoon dat de bloedsuikerspiegel regelt. De insuline is als het ware onzichtbaar, en kan zijn werk niet doen. Daardoor blijft er te veel suiker in je bloed zitten. Belangrijk om dit te voorkomen dus.

Bier bevat gezonde ingredi├źnten

Bier bevat allerlei vezels en mineralen die goed zijn voor je gezondheid. We zullen je al die technische namen besparen; de mout en hop zorgen voor deze zogenaamde antioxidanten. Antioxidanten zijn bepaalde vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen. Ze zijn belangrijk voor onze gezondheid, want ze zorgen ervoor dat vrije radicalen geen schade aanrichten in ons lichaam. Mooi meegenomen toch?

Bier en cholesterol

Bier zorgt er indirect voor dat je minder snel verkalkte aderen krijgt; dit omdat het de afbraak van goede cholesterol verlaagt.

Gezondheidsvoordelen van bier

Goed om te lezen dat bier ook positieve effecten heeft toch? Houd je je aan de richtlijn van matige alcoholconsumptie in een gezonde leefstijl, dan smaakt dat speciaalbier wellicht n├│g lekkerder in de wetenschap dat het op meerdere manieren bijdraagt aan jouw gezondheid!