• 15JUN

  Opener bier vertegenwoordigt namens Bierauthentiek vier brouwerijen tijdens BeerXperience in Utrecht

  Op 4 juni waren wij op een bierevent aanwezig van Mitra. Met meer dan 375 verschillende soorten speciaalbier in het assortiment van Mitra, is de keuze overweldigend en wellicht wel eens lastig. Gelukkig bieden ze bierproeverijen aan, waaronder de Bier Xperience (BX). Een goede mogelijkheid om je ervaring met andere liefhebbers te delen en te genieten van een gezellige avond vol informatie.
   
  Opener bier vertegenwoordigt namens Bierauthentiek vier brouwerijen tijdens BeerXperience in Utrecht
   

  HorecaHeld en Bier Authentiek

  Vrijwel alle brouwerijen in het assortiment van Mitra werden vertegenwoordigd op deze dag. HorecaHeld vroeg ons te helpen bij het presenteren van de brouwerijen die door Bier Authentiek bij de Mitra worden aangeboden. Bob van Wieren (zie foto onder), initiatiefnemer achter Horecaheld.nl, is in september 2012 begonnen met het aanbieden training, advies en freelance hulp op het gebied van bier, wijn en koffie door heel Nederland. Daaronder valt de presentatie van bieren namens Bier Authentiek, dat zich op zijn beurt met haar dienstverlening specifiek richt op het speciaalbier. Het échte speciaalbier, dat nog op ambachtelijke wijze gebrouwen wordt. De missie van Bier Authentiek is juist dát speciaalbier dichterbij de mensen te brengen: in het schap van de supermarkt. Speciaalbier wordt gekocht door mensen die zelf graag af en toe willen genieten van de smaak van echt authentiek bier of als geschenk voor een bierliefhebber. Mensen die speciaalbier willen kopen moeten vaak nog de gang naar de slijter maken, terwijl marktonderzoek heeft aangetoond dat veel mensen speciaalbier ook graag in het schap van hun supermarkt zouden kopen.
   
  Opener bier vertegenwoordigt namens Bierauthentiek vier brouwerijen tijdens BeerXperience in Utrecht
   

  Welke bieren werden gepresenteerd?

  De volgende bieren werden door ons gepresenteerd aan de deelnemers, waarbij de nadruk lag op de beleving van de bezoeker. Dus zowel de smaak, ingrediënten als het verhaal dat de brouwer en het bier uniek maken. Een lijst van de brouwers en hun bieren:

  • Antwerpse Brouw Compagnie: Seef, en zijn sinds kort verkrijgbare zwaarder gehopte broertje Bootjes bier
  • Trappistenbrouwerij de Kievit: Zundert
  • Brouwerij De Brabandere: Kwaremont en het beperkt verkrijgbare 1894 Oak & Hops
  • Brouwerij de Halve Maan: Brugse Zot blond, Brugse Zot dubbel, Straffe Hendrik Tripel en Straffe Hendrik Quadrupel. Daarnaast Straffe Hendrik Wild 2015 en Heritage 2013 in beperkte oplage.

   
  Opener bier vertegenwoordigt namens Bierauthentiek vier brouwerijen tijdens BeerXperience in Utrecht
   
  De bieren die er volgens de bezoekers uitsprongen op een rijtje. Het nieuw verkrijgbare Bootjes bier is volgens de bezoekers een goed doordrinkbare, maar extra gemoute en gehopte variant van het Seef bier. De 1894 Oak & Hops blijkt een mooi crossover bier te zijn voor de mensen die een zuur bier willen proberen. Dit jubileumbier van de Brabandere is een gewaagde combinatie van een stevig gehopte tripel en uitmuntend verfrissend foederbier (dit is de zure component en lijkt op een geuze), volwaardig nagegist in de fles. Van de straffe Hendrik Tripel was de wilde vergiste variant Straffe Hendrik Wild 2015 verkrijgbaar. Het traditionele tripelbier werd hergist met een wilde ‘brettanomyces’ gist. Deze gist geeft het bier een fruitiger aroma dat harmoniëert met het rijke gebruik van de aromatische hopvariëteiten. Het bier is daardoor langer houdbaar en de smaak evolueert over de jaren heen. Voor het bier gelanceerd kon worden, heeft het drie maanden in de kelders van de brouwerij gerijpt. De Straffe Hendrik Wild wordt één keer per jaar gebotteld en is dus bijzonder uniek. De meeste complimenten kregen we over de Straffe Hendrik Heritage uit 2013; dit is een op eikenhout gelagerde variant van de Straffe Hendrik Quadrupel en geeft een harmonieus samenstel van tannines en wisky uit het hout met de basis van de quadrupel.
   
  Opener bier vertegenwoordigt namens Bierauthentiek vier brouwerijen tijdens BeerXperience in Utrecht
   
  De enthousiaste reacties van de bezoekers over de geproefde bieren en leuke respons op onze uitleg maakte het tot een succesvol bierevent waar wij graag terugkomen. Wil je de hulp van Opener bier inschakelen bij de organisatie van een bierevent als deze deelnemen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.