OPENER BIEROPLEIDING

OPENER bieropleiding

De praktijkgerichte OPENER bieropleiding is bedoeld voor horeca-professionals, medewerkers van slijterijen en bierliefhebbers en die meer kennis willen vergaren over speciaalbier. Er is naast een basiskennis (en liefst affiniteit voor bier) geen vooropleiding benodigd.

Opzet OPENER bieropleiding

De OPENER bieropleiding duurt één werkdag. Tijdens onze bieropleiding gaan we in op de volgende aspecten van speciaalbier:

 • Bierproeven: hoe proef je speciaalbier, en onderscheid je de smaken?
 • Brouwproces en ingrediënten: wat is hun impact op de biertypen?
 • Biertypen: Wat zijn hun onderscheidende kenmerken, en hoe herken ik dat?
 • Food Pairing: Wat zijn de basics om bier met eten te combineren?
 • Advisering: Hoe schenk en adviseer ik de bieren aan gasten?
 • Off flavours: Welke smaken horen er nou juist níet thuis in bier?
 • Passie: Hoe vergroot ik mijn passie voor bier en draag ik die over op anderen?

OPENER Bieropleiding

Jouw opleider

De opleiding wordt verzorgd door internationale biersommelier Frank Wouters. Frank is zowel bierbrouwer als biersommelier, met jaren ervaring in het brouwen van bier, maar ook het verstrekken van proeverijen en bieropleidingen. Hierdoor is er enorm veel kennis in de technische achtergrond van bier, maar de passie ligt in het vertalen van de impact hiervan op de smaak en beleving bij de gasten. Hierdoor hebben wij een bieropleiding opgezet, met als leidraad het brouwproces en de gebruikte ingrediënten – met als focus de gevolgen van deze processtappen en ingrediënten op de biertypen en smaken van de biertypen die hiervan het gevolg zijn.

Frank is al jaren biersommelier van de PLUS Supermarktketen en verzorgt de bieropleidingen voor de meer dan 350 winkels. Daarnaast heeft hij een aantal jaren de VAKO bieropleiding verzorgd, die onderdeel is van de Vakopleiding dranken. Kennis en passie voor bier is één, het op een gestructureerde en begrijpelijke manier kunnen overbrengen is de kunst van Frank. Hij weet als geen ander zijn passie voor bier over te dragen, zodat ook jij na het volgen van deze opleiding de bierbeleving bij jouw gasten kunt verhogen.

OPENER Bieropleiding

Onderscheidend vermogen

Bij andere opleidingen worden de verschillende theoretische onderwerpen als onderdelen behandeld, met een proeverij als los onderdeel. Bij ons vormen de theorie en praktijk één geheel, waardoor deze samen komen in een interactieve sessie en daardoor ook direct betekenis krijgen in je persoonlijke situatie. Dit is ook nog eens erg leuk! Wij willen van de OPENER bieropleiding de leukste van Nederland te maken, en daardoor ook de meest effectieve en leerzame. Het proeflokaal rondom onze brouwerij is onze opleidingsruimte. Die is licht, inspirerend en kijkt ook nog eens uit op de landelijke omgeving. Wij leren in deze opleiding (je zou het een stoomcursus kunnen noemen) alles wat je móet weten, zonder daarbij te diep in te gaan op technische aspecten en achtergronden van bier, tenzij die tot jouw persoonlijke leerdoelen behoren. Neem deel aan de OPENER Bieropleiding en zet je volgende stap in de bierwereld!

 

BIEROPLEIDING - € 75 p.p.

Vergroot je bierkennis bij OPENER!

Vergroot je bierkennis bij OPENER!

Leer de belangrijkste zaken aspecten van bier:

  • Bierproeven
  • Brouwproces en ingrediënten
  • Biertypen
  • Food Pairing
  • Advisering
  • Off flavours