Teuns Bierkoker: White Now Bierpannenkoeken

Al jaren zijn wij bezig met het combineren van bier met eten: de zogenaamde Food Pairing. Heerlijk wat de combinatie van de uiteenlopende smaken uit het bier kunnen doen met die van de gerechten. Maar koken met eten kan ook enorm veel bieden. Bier maakt de smaak van een gerecht namelijk intenser en geeft net dat zoetje of bittertje dat het nodig heeft. Ook houdt het vlees malser, en geeft het net dat extra smaakaccent dat het nodig heeft. In Teuns Bierkoker ga ik je meenemen in leuke gerechtjes, waarbij bier als ingredi├źnt wordt gebruikt. Dit keer bakken we White Now Bierpannenkoeken en natuurlijk pakken we een leuk Opener bier erbij, dit keer de White Now. Bier als vervanger voor de melk is natuurlijk perfect geschikt voor mensen met bijvoorbeeld een koemelkallergie. Daarnaast geeft het weizenbier een heerlijk zoetige smaak aan de pannenkoek, misschien heb je dan zelfs het zoete beleg niet eens meer nodig!

Teuns Bierkoker: White Now Bierpannenkoeken

Ingredi├źnten

  • 200 ml White Now (of wellicht een ander hefeweizenbier?)
  • 3 bananen
  • 150 gr bloem
  • 2 eieren
  • Boter

De Stappen voor het maken van White Now Bierpannenkoeken

Je kunt onderstaand beslag op de ochtend van het bakken al maken. Het is zelfs zo dat als het bier langer de tijd krijgt; het beter zal samensmelten met de andere smaken van het gerecht en zo een mooie totaalsmaak zal geven aan je gerecht.  Genoeg gepraat, tijd om aan de slag te gaan!

  1. Pel de bananen, snijd deze in stukjes en prak de bananen totdat ze smeuïg zijn.
  2. Pak vervolgens een kom en voeg daar de bloem, de geprakte bananen, de eieren en de Weizen aan toe. Meng het geheel tot een heerlijk pannenkoeken bierbeslag. P.S. schenk de rest van de White Now in een glas en geniet er van tijdens het bakken!
  3. Verhit een pan op hoog vuur en voeg wat boter toe aan de pan. Wanneer deze is gesmolten kun je het pannenkoekenbierbeslag toevoegen en de pannenkoeken bakken.
  4. TIP!! Serveer de pannenkoeken met banaan, blauwe bessen, poedersuiker of/en een (bier)stroop! Om je vingers bij af te likken!!

Hopelijk heb je genoten van dit gerecht. Laat je ons op Instagram of Facebook weten wat je ervan vond?

Volgende keer haal ik weer een bijzonder gerecht uit mijn bierkoker!