Teuns Bierrecept: Garnalen met White Now

Al jaren zijn wij bezig met het combineren van bier met eten: de zogenaamde Food Pairing. Heerlijk wat de combinatie van de uiteenlopende smaken uit het bier kunnen doen met die van de gerechten. Maar koken met eten kan ook enorm veel bieden. Bier maakt de smaak van een gerecht namelijk intenser en geeft net dat zoetje of bittertje dat het nodig heeft. Ook houdt het vlees malser, en geeft het net dat extra smaakaccent dat het nodig heeft. In Teuns Bierrecepten ga ik je meenemen in leuke gerechtjes, waarbij bier als ingredi├źnt wordt gebruikt. Dit keer bakken we garnalen en natuurlijk pakken we een leuk Opener bier erbij, dit keer de White Now. Het weizenbier geeft een heerlijke twist aan de garnaal, probeer het eens uit!

Teuns Bierrecept: Garnalen met White Now

Ingredi├źnten

  • 10 garnalen
  • 1 tl komijnzaad / ┬Ż tl karwijzaad
  • 1/3 fles White Now Weizener
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • Snufje peper en zout
  • Zonnebloemolie (om te frituren, of gebruik een frituurpan)

De Stappen voor het maken van Garnalen met White Now

1. Pak een pan en verhit de zonnebloemolie tot 180 *C
2. Pak een kom. Mix hierin het komijnzaad/karwijzaad samen met het meel, de peper en het zout. Vervolgens schenk je de Weizen hier voorzichtig bij.
3. Meng het geheel tot een lekkere gladde massa. Nu mag je een glas pakken en de overige Weizen voor jezelf inschenken! Harde werkers verdienen dat ook!
4. Haal de garnalen door het Weizenbeslag en frituur ze in een paar minuten totdat ze goudbruin zijn. Binnen 4 minuutjes zouden zij gaar moeten zijn en na een minuutje of 2 mag jij ze zeker omdraaien.
5. En nu is het tijd om te genieten!

Hopelijk heb je genoten van dit gerecht. Laat je ons op Instagram of Facebook weten wat je ervan vond?

Volgende keer haal ik weer een bijzonder gerecht uit mijn bierkoker!