Teuns Bierrecept: Kippendijen met bierstroop

Al jaren zijn wij bezig met het combineren van bier met eten: de zogenaamde Food Pairing. Heerlijk wat de combinatie van de uiteenlopende smaken uit het bier kunnen doen met die van de gerechten. Maar koken met eten kan ook enorm veel bieden. Bier maakt de smaak van een gerecht namelijk intenser en geeft net dat zoetje of bittertje dat het nodig heeft. Ook houdt het vlees malser, en geeft het net dat extra smaakaccent dat het nodig heeft. In Teuns Bierrecepten ga ik je meenemen in leuke gerechtjes, waarbij bier als ingrediënt wordt gebruikt. Dit keer bakken we kippendijen en natuurlijk pakken we een leuk Opener bier erbij, dit keer een bierstroop van de Quad Fundum. We hebben een eerdere editie laten weten hoe je bierstroop kunt maken. De bierstroop geeft een heerlijke twist aan de kippendijen, probeer het maar eens uit!

Teuns Bierrecept: Kippendijen met bierstroop

Ingrediënten

  • 4 kippendijen
  • Spiesjes
  • +/- 10 Jalapeno pepers (evt uit een potje)
  • Quad Fundum Bierstroop
  • Soja Saus
  • Sesam zaadjes

De Stappen voor het maken van Kippendijen met bierstroop

1. Pak een snijplank en een scherp mes. Snijd de kippendijen in kleine stukjes en doe dit in een grote kom.
2. Snijd de Jalapeno pepers in kleine stukjes en besprenkel deze over de kippendijen. Schenk vervolgens de bierstroop over de kip zodat deze goed bedekt is en daar mag een flinke scheut soja saus aan toegevoegd worden. Meng de kip goed met de marinade en laat deze even intrekken.
3. Rijg vervolgens de kippendijen aan de spiesjes.
4. Bak vervolgens de kippendijen in een hete pan met een klein scheutje olie.
5. Giet vervolgens een beetje bierstroop over de kipspiesjes en besprenkel ze met de sesam zaadjes!
6. Delen met anderen is niet verplicht in dit geval!

Hopelijk heb je genoten van dit gerecht. Laat je ons op Instagram of Facebook weten wat je ervan vond?

Volgende keer haal ik weer een bijzonder gerecht uit mijn bierkoker!