BROUWWORKSHOP

Brouw je eigen bier tijdens een brouw experience bij Opener bier

Je eigen bier, door jou zelf gebrouwen? Dan kan nu ook bij ons. We brouwen nu zelf op onze automatische 500 liter ketel, maar hebben onze 50 liter ketel uiteraard niet weggedaan. Je kunt nu op onze oude ketels (Braumeister 50 liter) in onze proefbrouwerij ook terecht voor een echte brouw experience bij Opener bier!

GEPLANDE BROUWWORKSHOPS

Brouw experience (Maart 2019)

23 maart: 19:00 - 23:00

Brouw Experience (April 2019)

13 april: 19:00 - 23:00

Brouw Experience (Mei 2019)

25 mei: 19:00 - 23:00

Staat er geen datum bij waarop je kan? En ben je met 6 of meer personen? Neem dan contact op met Opener, dan kijken we samen met jou naar een geschikte datum voor een eigen Brouw Experience.

Wat ga je doen?

Onder begeleiding van onze Brouwmeester Rob de Bruijn ga je je eigen bier maken. Tijdens deze ruim 3,5 uur durende workshop word je ingewijd in de wereld van het brouwen. Je kunt daarbij zelf ervaren hoe het is om een recept samen te stellen, de ingrediënten te selecteren met hun impact op het uiteindelijke bier, en hoe deze gebruikt worden in het brouwproces. Welke handelingen kun jij als aanstaand brouwmeester doen om de smaak en profiel van het bier te beïnvloeden?
Normaliter duurt een brouwdag zo’n 8 uur, maar wij zullen alle voorbereidingen en nabehandelingen zoals het vervelende schoonmaakwerk voor jullie uitvoeren. Hierdoor kunnen we de effectieve tijd optimaal benutten en komt er ook daadwerkelijk drinkbaar bier uit deze sessie!

Brouwen, is dat niet veel wachten?

Dat klopt! Brouwen is vooral wachten en schoonmaken. Dat doen wij graag voor jullie. Natuurlijk vertellen we alle handelingen en krijg je van a tot z een overzicht hoe een brouwsessie verloopt. En welke apparatuur je daarbij nodig hebt. Hierbij zul je zelf alle stappen van het brouwproces daadwerkelijk in de brouwketel uitvoeren, maar de wachttijden en schoonmaak- en filterhandelingen overslaan. Hierdoor kunnen we de totale tijd aanzienlijk inkorten. Er komt echt bier uit deze brouwdag en je kunt na 8 weken het bier komen ophalen dat we gezamenlijk hebben gebrouwen. Hierop kun je jouw eigen etiket plakken met jouw zelf ontworpen brouwerij logo.

Maar we gaan die wachttijd natuurlijk nóg leuker maken. Terwijl de brouwketel lekker pruttelt, krijg je een proeverij met allerlei bieren voorgeschoteld. Hierbij zullen wij bieren laten proeven, waarbij je de ingrediënten en stappen uit het brouwproces duidelijk kunt leren herkennen. Zo wordt het een heel interactief geheel.

Wat krijg je tijdens een brouw experience bij Opener bier?

Ben jij een echte bierliefhebber, en wil je nu eindelijk eens je eigen bier maken, schrijf je dan nu in voor de Brouw Experience bij Opener bier. Wees er snel bij, want vol=vol! We doen de brouwsessie met maximaal 8 tot 10 personen per keer. De experience gaat door bij minimaal 6 personen. De brouwsessie start om 19.00u en je bent rond 23.00u klaar met de handelingen.

De kosten voor deze Brouw Experience bij Opener bier bedragen € 59,95 per persoon, en daarvoor krijg je:

  • een brouwsessie van zo’n 3,5 uur
  • gebruik van alle ingrediënten, nieuwe flesjes, etc.
  • wij dragen netjes de accijns af voor dit bier
  • extra uitleg en bierproeverij van onze brouwende biersommelier
  • rondleiding in de nieuwe brouwerij
  • na 8 weken kun je 8 flessen per persoon van het zelf gebrouwen bier komen ophalen
TERUG NAAR OVERZICHT VAN ALLE UITJES