• 05JUL

  Verslag Kwaremont Retro Tour Challenge 2016

   
  Volgens het KNMI dit jaar gelukkig geen code oranje, maar mensen die op zaterdag 2 juli rond de klok van 11 uur langs den Hamse bok kwamen, konden toch ècht niet om de oranje Kwaremont caravan en vlaggen heen. Laat staan om de meer dan 40 fietsers op hun in grote getalen aanwezige stalen rossen om deel te nemen aan het bierevent: de Kwaremont Retro Tour Challenge 2016.
   
  Verslag Kwaremont Retro Tour Challenge 2016
   
  Als Kwaremont Koerse Kaffee kan een echte koers natuurlijk niet ontbreken op de activiteitenkalender van den Hamse bok. Samen met de biermannen van Opener werd daarom voor de tweede keer een parcours uitgezet over voornamelijk rustige landweggetjes, langs prachtige landerijen en natuurlijk over kasseien. Zelfs het Capelse veer, ofwel het veerpontje bij Dussen, was niet veilig voor het oranje-zwarte Kwaremont peloton.
   
  Verslag Kwaremont Retro Tour Challenge 2016
   
  Met de slogan “haal de kopman in je naar boven” en een heuse doop met Kwaremont bier door “pastor” Fon, ging het peloton van start. Op de voet gevolgd door onze bezemwagen met Kwaremont caravan. Iemand die de pech had een lekke band op te lopen of een ander soort pech had, mocht plaatsnemen in de caravan. Dat het daar goed toeven was bleek iets over de helft van de tocht, want een versgetapte Kwaremont vanuit de caravan stond op het programma. In combinatie met een suikerwafel een aangename verassing.
   
  Verslag Kwaremont Retro Tour Challenge 2016
   
  Vanaf nu werd de retro challenge serieus, want er stonden kasseien op het programma. Maar liefst 3 stroken die er door een verfrissende hagelbui gladjes bij lagen. Gelukkig krijg je een Kwaremont kopman of kopvrouw niet zomaar klein, dus werden de ongelijke stenen goed verteerd door het peloton. Zelfs de Watertorenstraat, meestal de scherprechter in de Ronde van Midden Brabant, kreeg de deelnemers en hun fietsen van weleer niet klein.
   
  Verslag Kwaremont Retro Tour Challenge 2016
   
  Na 47 mooie en soms zware kilometers arriveerde het peloton weer bij den Hamse bok. Zij streken neer in de tuin, waar alle deelnemers vanuit de Kwaremont caravan een laatste verfrissing met het gelijknamige bier van brouwerij de Brabandere nuttigden. Onder het genot van deze sportdrank met een alcoholpercentage van 6,6% kregen alle deelnemers een laatste horde voorgeschoteld. Een heuse “petje op, petje af” quiz met uiteindelijk twee winnaars die naar huis gingen met een Kwaremont polo en een proefpakket.
   
   
  Verslag Kwaremont Retro Tour Challenge 2016
   
  Lang duurde het niet voordat het eerste fustje leeg getapt was. Het bleek een heuse dorstlesser te zijn voor al onze kopmannen en vrouwen. Het bleef dan ook lang gezellig in de tuin van den Hamse bok, waar iedereen van onder andere de eerste Tour de France etappe kon genieten.
   
  Verslag Kwaremont Retro Tour Challenge 2016
   
  Volgend jaar staat wat ons betreft de Kwaremont retro tour challenge wederom op de agenda. Wij, de biermannen van Opener en den Hamse bok hebben in ieder geval enorm genoten. Van de tour, van jullie en van het bier.
  Van het evenement zijn foto’s genomen door ons, maar ook door Stijn Rompa, die alvast onderstaand kunstwerk voor ons heeft gemaakt. We wachten in spanning op zijn andere foto’s!
   
  Verslag Kwaremont Retro Tour Challenge 2016