Trappistenbieren

Houdbaarheid Trappistenbieren

Beer aging, oftewel het bewaren, rijpen en evolueren van bieren, wordt steeds populairder bij de bierliefhebbers. Trappistenbieren zijn daar een goed voorbeeld van. Wil je graag weten hoe oud jouw Trappistenbier is? Wij somden het op in dit artikel.

Trappistenbieren

Zelf Trappistenbieren proeven?

Trappistenbieren kunnen soms lastiger te verkrijgen zijn. Als je zelf een proeverij wilt houden, zijn deze trappisten een aanrader en goed verkrijgbaar. Ik zet er meteen even bij wat je er een best bij kun eten. Dan is het helemaal genieten.

1) LaTrappe Witte Trappist (met een zacht geitenkaasje)
2) Spencer IPA (cervelaat of salami)
3) La Trappe Isid’or (lekker met Parmaham of zachte kaas)
4) Chimay Rood (lekker met Roggebrood en Ardenner paté)
5) Achelse Kluis Blond (jong belegen kaasje erbij, lekker!) –> Helaas is dit sinds begin 2021 geen Trappistenlogo meer dragen, maar dat maakt hem niet minder lekker!
6) Zundert (gerookte zalm, of gekruide / zoet gemarineerde kippenboutjes)
7) Rochefort 10 (geweldig met chocolade, zoals Oreo Enrobed met melkchocolade, of met Tony’s Chocolonely karamel en zeezout)

Kom Trappisten proeven in onze brouwerij!

Wil je ook een trappistenproeverij volgen met een biersommelier erbij? Boek bij ons een bierproeverij om dit met extra begeleiding en diepgang te doen. Direct een bierproeverij aanvragen doe je hier (al vanaf 10 personen).

trappistenbier proeverij